0

Tom varukorg

2 minuters läsning

Sega chokladkakor

Dessa magiskt goda och sega chokladkakor med hallonfyllning är ett vinnande koncept. Med Divine Chocolate får du fira livets godhet genom många välsmakande veganska recept. Receptet är enkelt att tillaga och sprängfyllt av smak. Dessutom är kan dessa sega chokladkakor göras glutenfria. 

Sega chokladkakor

Ingredienser till de sega chokladkakorna:

120 g "Divine Dark Chocolate 70% with Raspberry"
60 ml solrosolja
130 g strösocker
75 ml vatten
130 g vanligt eller glutenfritt mjöl
30 g kakao
½ tsk bakpulver
En nypa salt
60 g hallonsylt
40 g "Divine Dark Chocolate 70% with Raspberry", hackad i små bitar. 

Extra topping:

Frystorkade hallon
En nypa flingsalt

Sega chokladkakor serveringsförslag


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält chokladen och oljan i vattenbad.
3. Häll socker och vatten i en liten kastrull och värm försiktigt tills det löses upp.
4. Sikta mjöl, kakaopulver och bakpulver i en skål och tillsätt saltet.
5. Häll ner den smälta chokladen och sockersirapen och vispa till en glansig smet.
5. Släpp stora matskedar av smeten på bakplåtarna och forma till cirklar. Lämna 2-3 cm runt var och en. Placera nu ½ tsk hallonsylt i mitten av varje kaka och täck med mer kaksmet.
6. Tryck ner chokladbitar i kakorna och grädda i 8-10 minuter tills de är spräckliga och smälta på toppen.
7. Låt svalna i 10 minuter på plåtarna för att stelna och svalna helt på galler.
Strö över de frystorkade hallonen och lite flingsalt.
8. Förvara kakorna i en lufttät behållare i rumstemperatur i 5-7 dagar.


Vår chokladkaka

Detta recept innehåller vår ljuvliga "Divine Dark Chocolate with 70% with Raspberry". Om du är vegan kommer du att älska våra andra veganska recept. Från sega chokladkakor till vegansk rulltårta, vi har det du behöver för att hålla magen glad! 

>> Se våra andra recept 

>> Ta del av vårt sortiment av ljuvliga chokladkakor

Divine Chocolate with Raspberry