0

Tom varukorg

1 minuters läsning

Enkel vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka - en klassisk och enkel efterrätt som passar de flesta smaklökar. Vi har valt att toppa med florsocker och hallon men den smakar utmärkt även utan topping!

Vegansk kladdkaka

Ingredienser till vegansk kladdkaka

2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl "Divine kakao"
1.5 dl havregrädde
125 g margarin (mjölkfritt)

Topping:
florsocker
färska hallon

vegansk kladdkaka med hallon

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull och tillsätt sedan havregrädden.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt och kakao i en separat bunke.
4. Häll sedan över margarinet och havregrädden i bunken med de torra ingredienserna. Blanda försiktigt till en jämn smet.
5. Klä en springform med bakplåtspapper. Smörj sedan in kanterna med mjölkfritt margarin.
6. Häll sedan över smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
7. Ta ut kakan ur ugnen när kanterna har stelnat, mitten ska fortfarande vara kladdig.
8. Låt kakan svalna i formen en stund, sätt sedan den i kylen några timmar innan servering.
9. Vid servering, toppa med lite florsocker och färska hallon.

Vår produkt

I receptet använder vi vår produkt "Divine kakao" och den har en kakaohalt på 100%. Som samtliga av våra andra produkter är denna också Fairtrade-certifierad. 

>> Till våra produkter
>> Till våra recept

Divine Kakao