0

Tom varukorg

Dessa 7-lagers barer är kända som magiska kakor, ren magi! Med en krispig havre- och hasselnötsbas, sliskig kondenserad mjölk, smältande mörk hasselnötschoklad, flingad kokos, mer hasselnötter och toppad med smält choklad är dessa enkla och roliga att göra. De är naturligt veganska, glutenfria och passar utmärkt till desserter, afternoon tea och snacks.

Knapriga och sega bars toppade med smält choklad, kokos och hasselnötter!

Veganska
Glutenfria
nourishing.amy

Ingredienser:


Bottenlager:
100g havregryn
150g hasselnötter
En nypa salt
3 msk lönnsirap
3 msk kokosolja, smält

Topplager:
250g vegansk kondenserad mjölk
90gDivine’s Deliciously Dark Smooth Hazelnut
30g kokosflingor
75g hasselnötter, hackade
30g smält hasselnötschoklad

Gör såhär:
1. Värm ugnen till 180 grader och klä en fyrkantig form med bakplåtspapper.
2. Gör bottenlagret genom att mixa havregryn, hasselnötter och salt till en fin konsistens. Lägg i en skål och blanda ner lönnsirap och kokosolja. Rör om till en kladdig deg.
3. Bre ut degen jämnt i den klädda formen. Grädda i 10 minuter.
4. Ta ut ur ugnen och bre över den kondenserade mjölken.
5. Strö över chokladen, kokosen och de hackade hasselnötterna. Grädda i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna och bubblar.
6. Låt svalna i 1 timme och flytta sedan till kylen för att svalna helt i 6 timmar. 
7. Skär kakan i rutor och ringla över extra smält choklad.
8. Förvara i en lufttät behållare i kylen i 1 vecka.