0

Tom varukorg

Smarriga sega blondies fyllda med bitar av smält choklad och färska saftiga hallon.
Funkar perfekt som både mellanmål och efterrätt. De är dessutom roliga och enkla att göra med de små.

Naturligt veganska
Enkla att göra glutenfria
nourishing.amy

Ingredienser:
110g veganskt smör (smält)
100g rörsocker eller kokossocker
1 liten mogen banan (100g)
1 tsk vaniljextrakt
180g vanligt eller glutenfritt mjöl
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
90g mörk hallonchoklad, hackad
80g färska hallon

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en fyrkantig form (20x20cm) med bakplåtspapper.
2. Låt det smälta smöret svalna något och häll sedan ner det i en stor skål.
3. Blanda eller mosa bananen tills den är slät.
3. Häll ner sockret i det smälta smöret och vispa tills det är slätt. Häll sedan ner den mosade bananen och vanilj. Vispa.
4. Sikta i mjölet och bakpulvret och tillsätt saltet. Vispa till en tjock, klibbig smet och vänd sedan ner det mesta av den hackade chokladen med en sked.
5. Häll ner smeten i formen och bred ut till ett jämnt lager. Släta ut ytan och pressa ner hallonen och resten av den hackade chokladen.
6. Grädda i 19-22 minuter tills de är gyllenbruna och fasta vid beröring men fortfarande kladdiga. Låt svalna i formen i 10 minuter. Flytta sedan till ett kylställ för att svalna helt.
7. Skär upp kakan i bitar och strö över med flingsalt om så önskas. medan de är varma eller vänta tills blondinerna har svalnat och strö över extra salt, om så önskas.
8. Förvara i rumstemperatur i 2-3 dagar eller i kylen i 3 dagar om det är varmt. 
Det går även att frysa dem i upp till 1 månad.
9. Lycka till och njut!