0

Tom varukorg

Magiskt goda och sega chokladkakor med hallonfyllning!
Veganska; Glutenfria; nourishing.amy

Ingredienser:
120g Divine’s Smooth Dark Chocolate with Raspberries
60 ml solrosolja
130g strösocker
75 ml vatten
130g vanligt eller glutenfritt mjöl
30g kakao
½ tsk bakpulver
En nypa salt
60g hallonsylt
40g mörk hallonchoklad, smått hackad

Extra topping:
Frystorkade hallon
Flingsalt

Metod:
1. Sätt ugnen på 180 grader och klä 2 plåtar med bakplåtspapper.
2. Smält chokladen och oljan i vattenbad.
3. Häll socker och vatten i en liten kastrull och värm försiktigt tills det löses upp.
4. Sikta mjöl, kakaopulver och bakpulver i en skål och tillsätt saltet.
5. Häll ner den smälta chokladen och sockersirapen och vispa till en glansig smet.
5. Släpp stora matskedar av smeten på bakplåtarna och forma till cirklar. Lämna 2-3 cm runt var och en. Placera nu ½ tsk hallonsylt i mitten av varje kaka och täck med mer kaksmet.
6. Tryck ner chokladbitar i kakorna och grädda i 8-10 minuter tills de är spräckliga och smälta på toppen.
7. Låt svalna i 10 minuter på plåtarna för att stelna och svalna helt på galler.
Strö över de frystorkade hallonen och lite flingsalt.
8. Förvara kakorna i en lufttät behållare i rumstemperatur i 5-7 dagar.