0

Tom varukorg

Om oss

THE HOUSE OF FAIRTRADE genomgår just nu en förändring.
Vi har haft många fantastiska år ihop med våra producenter av FairTrade-produkter och våra drivna, godhjärtade återförsäljare.
Nu påbörjar vår nya resa som kommer fokusera på den ljuvligt goda och rättvisa premiumchokladen Divine.

DIVINE CHOCOLATE SCANDINAVIA AB är ett dotterbolag till Divine Chocolate LTD. Sedan 2020 ägs Divine Chocolate av vår producent Weinrich Schokolate GmbH och kakao-kooperativet Kuapa Kokoo i Ghana.

WEINRICH SCHOKOLATE är ett tyskt familjeföretag i tredje generationen och leds idag av Cord Budde. Weinrich har tillverkat Divine-choklad sedan starten 1998. Partnerskapet mellan Divine och Weinrich har sedan starten byggt på ett starkt engagemang kring rättvis handel och omsorg för miljö och människor.

KUAPA KOKOO är ett av Ghanas största och mest blomstrande kakao-kooperativ med över 100 000 medlemmar. Kooperativet har 20% delägarskap i Divine Chocolate samt besitter 40% representation i styrelsen, och har därmed ett stort inflytande på beslut som tas.

Vår VISION är att vara den ledande och drivande kraften för FairTrade-chokladens och rättvisehandelns utveckling i Skandinavien.

Vår MISSION är att tillsammans med kakaobönderna i Ghana (Kuapa Kokoo) skapa förutsättningar för lönsam och rättvis handel samt ett hållbart jordbruk.

Vår AFFÄRSIDÉ är att med FairTrade-choklad och vår unika ägarstruktur attrahera en bred målgrupp av konsumenter som gör medvetna val för en rättvisare handel inom premium choklad.