0

Tom varukorg

Certifieringar

FairTrade

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsättningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Kriterierna främjar också demokratin, organisationsrätten samt miljöhänsyn i produktionen. Barnarbete och diskriminering motverkas.

Det finns idag Fairtrade-kriterier utarbetade för ett tjugotal produktgrupper, främst livsmedel såsom kaffe, bananer, te, choklad och socker, men också för blommor, sportbollar, bomull, guld, trä och hudvård.

Läs mer: www.fairtrade.se

 Se vårt FLO certifikat härWFTO- produktmärkning

WFTO:s produktmärkning är en unik märkning för livsmedel, heminredning, köksartiklar, kläder, accessoarer m.m. Produkter som bär märkningen kan antingen komma från en FairTrade-producent, en FairTrade-importör, eller en FairTrade-återförsäljare som är medlem i World Fair Trade Organization (WFTO). WFTO-märkningen innebär att hela organisationen åtar sig att följa de 10 principerna för Fair Trade. Att principerna följs kontrolleras av WFTO:s Garantisystem (GS). Till skillnad från andra märkningar som ofta handlar om en råvara, till exempel kaffebönor, socker eller kakaobönor, innebär WFTO-märkningen att hela organisationen kontrolleras.

Läs mer: www.wfto.com

 

EU-ekologiskt

U:s logotyp för ekologisk produktion är obligatorisk på alla färdigförpackade ekologiska livsmedel. För importerade livsmedel är det frivilligt att använda märkningen. Märkningen är en garanti för att varorna är producerade helt i linje med EU:s förordning för ekologisk produktion. EU-kommissionen är kontrollorgan.

Läs mer: ec.europa.eu/agriculture/organic

Krav

KRAV-märket visar att en vara är producerad på ekologisk grund med extra höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Det betyder att djuren lever ett bra liv, grödorna odlas miljövänligt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel, att bonden får en sjystare arbetsmiljö, att maten inte innehåller konstiga tillsatser eller har producerats med GMO.

Krav omfattar också hygien, spårbarhet, redlighet och livsmedelssäkerhet enligt HACCP.

Läs mer: https://www.krav.se/

Agriculture Biologique

 Frankrikes nationella logotyp för ekologiska produkter. Märkningen finns på våra teer från Les Jardins de Gaia.

Demeter

Internationell märkning för produkter som är biodynamiskt odlade. Märkningen finns på flera av våra teer från Les Jardins de Gaia.

Läs mer: www.demeter.nu

IP Livsmedel

IP Livsmedel är ett kvalitetsprogram och en certifiering för livsmedelssäkerhet som lämpar sig för små och medelstora livsmedelsföretag – allt från förädling till lager, packeri, grossist och distribution.

Standarden omfattar grundläggande arbete med livsmedelssäkerhet, där produktsäkerheten för konsumenten är i centrum.

Vegan

Internationell märkning för vegan-vänliga produkter.

Läs mer: www.vegansociety.com

     

 Certified B Corporation

Som ett certifierat B Corp arbetar vi för ökad jämlikhet, att bekämpa fattigdom, en mer hälsosam miljö, starkare samhällen och skapandet av mer högkvalitativa jobb med värdighet och syfte.

Genom att nyttja kraften i affärer använder B Corporations vinster och tillväxt som ett medel för ett större mål - positiv påverkan för sina anställda, samhällen och miljön.

B Corporations underkastar sig en revision var tredje år och blir bedömd på en skala för godkänd från 80 och högre. Divine har 127,1.

Läs mer på: https://www.bcorporation.net/en-us/find-a-b-corp/company/divine-chocolate-ltd