0

Tom varukorg

2 minuters läsning

Enkel banan och chokladkaka

Finns det något bättre än en smarrig banan och chokladkaka med färska hallon? Denna kaka är perfekt vid festligheter då den tillfredsställer de flesta smaklökarna. Kakan passar de flesta på festen då den är vegansk, kan göras glutenfri, är otroligt lätt att baka - och dessutom ljuvligt god.

Banan och chokladkaka

Ingredienser till banan och chokladkaka: 

110 g mjölkritt smör (smält)
100 g rörsocker eller kokossocker
1 liten mogen banan (100g)
1 tsk vaniljextrakt
180 g vanligt eller glutenfritt mjöl
1,5 tsk bakpulver
En nypa salt
90 g "Divine Dark Chocolate 70% with Raspberry"
80 g färska hallon

Banan och chokladkaka

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en fyrkantig form med bakplåtspapper. Vi rekommenderar att du använder en form som är 20x20cm. 
2. Låt det smälta smöret svalna något och häll sedan ner det i en stor skål.
3. Blanda eller mosa bananen tills den är slät.
3. Häll ner sockret i det smälta smöret och vispa tills det är slätt. Tillsätt sedan den mosade bananen och vanilj. Vispa samman allt. 
4. Sikta i mjölet och bakpulvret och tillsätt saltet. Vispa till en tjock, klibbig smet och vänd sedan ner det mesta av den hackade chokladen med hjälp av en sked.
5. Häll smeten i formen och bred ut till ett jämnt lager. Släta ut ytan och pressa ner hallonen och tillsätt resten av den hackade chokladen.
6. Grädda i ugnen i cirka 19-22 minuter tills kakan blir gyllenbrun och fast vid beröring men fortfarande kladdig. Låt svalna i formen i 10 minuter. Flytta sedan till ett kylställ för att svalna helt.
7. Skär upp kakan i bitar och strö över en nypa flingsalt om så önskas. 
8. Du kan förvara kakan i rumstemperatur eller i kylen upp till tre dagar. Du kan även ha kakan i frysen upp till en månad. 

 

Divines produkt

Denna banan och chokladkaka innehåller vår ljuvliga "Divine Dark Chocolate with Raspberry". Det är en mörk choklad med hallon som innehåller 70% kakao. Chokladen är vegansk och precis som hela sortimentet är den Fairtrade-certifierad. I vår webbshop kan du hitta flertalet veganska chokladkakor med alla dess smaker. 

>> Vår veganska choklad

>> Se våra andra recept

Divine Chocolate with Raspberry