0

Tom varukorg

1 minuters läsning

Underbart goda chokladbars med hasselnötter

Dessa chokladbars med hasselnötter passar perfekt som mellanmål eller kvällssnack. De är knapriga, sega och toppade med smält choklad, kokos och hasselnötter. Receptet är veganskt, glutenfritt och väldigt enkelt att göra. Testa du också! 

chokladbars

 

Ingredienser: 

Till bottenlager:
100 g havregryn
150 g hasselnötter
En nypa salt
3 msk lönnsirap
3 msk kokosolja, smält

Till topplager:
250 g vegansk kondenserad mjölk
90 g "Divine Dark Chocolate 41% with Hazelnut"
30 g kokosflingor
75 g hasselnötter, hackade
30 g smält hasselnötschoklad

Chokladbars

Gör såhär: 

1. Värm ugnen till 180 grader och klä en fyrkantig form med bakplåtspapper. 
2. Gör bottenlagret genom att mixa havregryn, hasselnötter och salt till en fin konsistens. Lägg mixen i en skål och tillsätt lönnsirap och kokosolja. Rör om till en kladdig deg. 
3. Bred ut degen i den klädda formen och grädda i ugnen i 10 minuter. 
4. Ta ut formen ur ugnen och bred över den veganska kondenserade mjölken.
5. Grovhacka och strö över chokladen, kokosen och de hackade hasselnötterna. Grädda ytterligare än gång i ugnen i 10-12 minuter tills smeten bubblar och fått en gyllenbrun färg. 
6. Låt kakan svalna i en timme och sätt sedan in den i kylen för att svalna helt i sex timmar. 
7. När kakan svalnat, skär den i rutor och ringla över lite smält choklad. 
8. Förvara chokladbarsen i en lufttät burk i kylen, upp till en vecka. 

 

Divines chokladkaka

I dessa goda chokladbars använder vi oss av chokladkakan "Divine Dark Chocolate 41% with Hazelnut". Den är Fairtrade-certifierad, vegansk och har en kakaohalt på 41%. 

Divine Dark Chocolate with Hazelnut