2 minuters läsning
Här har vi ett fantastiskt gott recept på en chokladtårta med hallon. Denna goda skapelse är perfekt till efterrätt eller till fikan året runt. Den är vegansk, glutenfri och väldigt enkel att baka - du behöver inte ens en ugn!
Till tårtbotten:
220 g urkärnade dadlar
120 g havregryn
80 g hasselnötter
50 g "Divine kakao"
2 msk kokosolja
en nypa salt
Till hallonfyllningen:
12-14 färska hallon
200 g "Divine Dark Chocolate 70% with Raspberry"
250 g kokosgrädde
Till toppingen:
Valfri växtbaserad vispgrädde
Några extra hallon
Grovhackad "Divine Dark Chocolate 70% with Raspberry"
1. Klä en springform med bakplåtspapper. Vi rekommenderar en storlek på 20 cm i diameter.
2. Blötlägg dadlarna i kokande vatten i ca 10 minuter, låt sedan vattnet rinna av.
3. Mixa samman havregryn och hasselnötter. Tillsätt "Divine Kakao" och blanda väl.
4. Tillsätt dadlarna, kokosolja och en nypa salt. Mixa detta tills du fått en klibbig smet.
5. Häll sedan upp smeten i formen och pressa ut tills du fått en jämn botten. Arbeta även upp smeten på sidorna av formen.
6. Fyll botten med hallon och ställ in i kylen.
7. Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål.
8. Smält kokosgrädden tills konsistensen blir rinnig, men det är viktigt att den inte börjar koka.
9. Häll sedan den hackade chokladen i kokosgrädden och låt stå i några minuter. Vispa sedan till en slät smet.
10. Ta ut tårtbotten ur kylen och häll smeten över hela tårtan. Sätt sedan tillbaka tårtan i kylen och låt stelna i 3-4 timmar.
11. Vid servering - toppa med växtbaserad vispgrädde, hallon och grovhackad choklad.
I detta recept har vi bland annat använt oss av vår chokladkaka "Divine Dark Chocolate with Raspberry". Det är en mörk chokladkaka med hallon som består av 70% kakao. Liksom alla våra produkter är även denna chokladkakan Fairtrade-cerifierad.
>> Ta del av våra andra ljuvliga recept
>> Till Divine Chocolates sortiment
Om du är återförsäljare klicka nedan eller på texten ÅTERFÖRSÄLJARE uppe till vänster. Logga sedan in som vanligt.