1 minuters läsning
Vad är bättre än en smakrik och alldeles ljuvlig vegansk tulltårta? Den är både enkel att göra och går snabbt att baka. Perfekt till fikat tillsammans med en god kopp kaffe eller te.
Till kakan:
3 msk "Divine kakao"
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl sojamjölk
50 g mjölkfritt margarin
Till fyllningen:
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 ½ msk sojamjölk
100 g mjölkfritt margarin
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna till kakan i en bunke.
3. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sojamjölken.
4. Häll över margarinet och sojamjölken i bunken med de torra ingredienserna, blanda väl.
5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna och häll över smeten.
6. Grädda i ugnen i 6-8 minuter.
7. Häll socker på ett bakplåtspapper.
8. Ta ut den färdiggräddade kakan och vänd upp och ner på det sockrade bakplåtspappret.
9. Ta sedan bort det första bakplåtspappret från kakan. Låt sedan kakan kallna. 10. Blanda ihop samtliga ingredienser till fyllningen.
11. Bred ut fyllningen på hela kakan och rulla ihop.
12. Sätt in kakan i kylen en stund, så att fyllningen blir fast.
13. Ta ut kakan och skär den i bitar.
I denna fantastiskt goda och saftiga veganska rulltårta använder vi vår "Divine Kakao". Den är vegansk, innehåller 100% kakao och som alla våra produkter är den Fairtrade-certifierad.
>> Se vårt sortiment inom bak & dryck
Om du är återförsäljare klicka nedan eller på texten ÅTERFÖRSÄLJARE uppe till vänster. Logga sedan in som vanligt.