1 minuters läsning
Vegansk kladdkaka - en klassisk och enkel efterrätt som passar de flesta smaklökar. Vi har valt att toppa med florsocker och hallon men den smakar utmärkt även utan topping!
2.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl "Divine kakao"
1.5 dl havregrädde
125 g margarin (mjölkfritt)
Topping:
florsocker
färska hallon
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull och tillsätt sedan havregrädden.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna, vetemjöl, strösocker, vaniljsocker, salt och kakao i en separat bunke.
4. Häll sedan över margarinet och havregrädden i bunken med de torra ingredienserna. Blanda försiktigt till en jämn smet.
5. Klä en springform med bakplåtspapper. Smörj sedan in kanterna med mjölkfritt margarin.
6. Häll sedan över smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
7. Ta ut kakan ur ugnen när kanterna har stelnat, mitten ska fortfarande vara kladdig.
8. Låt kakan svalna i formen en stund, sätt sedan den i kylen några timmar innan servering.
9. Vid servering, toppa med lite florsocker och färska hallon.
I receptet använder vi vår produkt "Divine kakao" och den har en kakaohalt på 100%. Som samtliga av våra andra produkter är denna också Fairtrade-certifierad.
>> Till våra produkter
>> Till våra recept
Om du är återförsäljare klicka nedan eller på texten ÅTERFÖRSÄLJARE uppe till vänster. Logga sedan in som vanligt.