0

Tom varukorg

2 minuters läsning

Divines veganska chokladmuffins

Detta är ett recept på underbart goda veganska chokladmuffins. Dem är perfekt fluffiga och smaken är alldeles ljuvlig. Är du en chokladälskare så är dessa muffins något du måste testa! 

Veganska chokladmuffins

Ingredienser till veganska chokladmuffins

Cirka 10 stycken
Till muffinssmeten:
240 ml växtbaserad mjölk
1 msk citronsaft
1 msk kaffepulver
140 g strösocker
80 ml solrosolja
170 g kakmjöl (self rising)
40g "Divine Kakao"
1/2 tsk bikarbonat
en nypa salt

Till fyllningen:
80g "Divine Dark Chocolate 41% with Hazelnut"

Till frostingen:
100 g veganskt smör
1 tsk vaniljextrakt
300 g florsocker
2 msk växtbaserad mjölk

Till toppingen:
180 g "Divine Dark Chocolate 41% with Hazelnut"
1 msk kokosolja
finhackade hasselnötter

Vegansk chokladmuffins

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 180 grader och klä en muffinsplåt med 10 formar. 
2. Vispa ihop växtbaserad mjölk och citronsaft, låt stå i fem minuter så att det stelnar lite. 
3. Tillsätt kaffe, socker och olja. Vispa sedan ihop. 
4. Sikta i mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Vispa till en slät smet. 
5. Använd en matsked och fördela smeten i formarna. Fyll dem till ca 2/3 av formen. 
6. Sätt in i ugnen och grädda i 17-2o minuter. Ta sedan ur formarna från plåten och låt muffinsen svalna helt på ett galler. 
7. Gröp försiktigt ur mitten av muffinsen, behåll toppen. 
8. Påbörja frostingen genom att vispa smöret med en elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt lite vaniljextrakt, florsocker och växtbaserad mjölk i taget. Vispa ytterligare minuter så det blir riktigt fluffigt. Lägg sedan smeten i en spritspåse med ett runt munstycke. 
9. Smält ned chokladen och kokosoljan tillsammans i en kastrull, detta kommer sedan användas som topping. Häll över det i ett stort glas, tillräckligt brett för att du ska kunna doppa en muffins. 
10. Fyll mitten av muffinsen med hasselnötskräm och sätt dit toppen igen. 
11. Spritsa på frostingen och doppa sedan toppen av muffinsen i den smälta chokladen och kokosoljan. 
12. Strö över finhackade hasselnötter. 

Våra produkter

I detta fantastiska muffinsrecept använder vi oss utav två av våra produkter: "Divine Kakao" och "Divine Dark Chocolate 41% with Hazelnut". Vår kakao har en kakaohalt på 100% och är vegansk. Även vår chokladkaka är vegansk, innehåller 41% kakao och endast naturliga ingredienser. Samtliga av våra produkter är Fairtrade-certifierade. 

>> Till våra produkter
>> Till våra andra recept

Divine Dark Chocolate 41% with Hazelnut och Divine Kakao